Agnieszka Cholewiak-Góralczyk
dietetyk
Dyplomowany technik weterynarii, certyfikowanym behawiorystą COAPE oraz ekspertem w dziedzinie dietetyki psiej i kociej. Specjalizuje się w żywieniu psów i kotów, tworząc plany żywieniowe dostosowane zarówno do potrzeb zwierząt chorych, jak i zdrowych.
Współpracuje w zakresie konsultacji dietetycznych z ekspertami z całej Polski, dążąc do zapewnienia optymalnego stanu zdrowia zwierzętom oraz wsparcia ich opiekunom. Rozumienie i radzenie sobie z problemami zdrowotnymi zwierząt może być skomplikowane, ale z odpowiednim podejściem staje się znacznie łatwiejsze.
W Warszawie prowadzi kurs „Dietetyka Psów i Kotów”, w ramach którego przygotowuje przyszłych ekspertów w tej dziedzinie. Jako założycielka Fundacji Surowe Kotki i Psy, promuje zdrowe żywienie zwierząt.
Jest autorką trzech książek na temat żywienia zwierząt, w tym:
- „Nie dla psa (i kota) kiełbasa, czyli jak zdrowo karmić swojego zwierzaka”,
- „Psie Smaki. O zbilansowanej diecie dla psów” oraz
- „Kocie smaki. O zbilansowanej diecie dla kotów”.
Napisała także „Mam chorego zwierzaka. Poradnik dla opiekunów psów i kotów” oraz dziesiątki artykułów skierowanych do różnych grup czytelników.
Regularnie prowadzi szkolenia i wykłady dla specjalistów oraz opiekunów zwierząt. Jest również aktywnym członkiem The European Society of Veterinary and Comparative Nutrition (ESVCN).